Avagy Zoli menni El Camino

Sétálni mentem

Sétálni mentem

10. nap

Padron-Santiago de Compostela

2023. április 10. - Zozol

Nagyon koran indulunk, Marylin 6 elott ot perccel felraz, 6.30 korul meg mar lepdelunk. Sotet van de nincs hideg, mint tegnap. Santiago hivatalosan 25.8 km-re van, uccu neki. 

Elhaladunk egy temeto mellett, az osszes sir, egytol egyig fel van viragozva Husvetra. 

Eleg gyorsan haladunk az elejen, viszonylag lapos a terep. Bo ketora utan megallunk egy kavera/narancslere. Marylin eszik is, en nem tudok. 

Inteziv a menet, megjelennek az emelkedok es lejtok is. 

Jol haladunk, kozben enekelunk, magyarul, spanyolul, angolul, bohockodunk, jo kedvunk van. Valahogy aztan a nyelvekre terelodik a szo, en spanyolul tanulok, Marylin magyarul.

Az erdoben kertem 5 perc pihit mert mar nagyon fajt, be is loktem egy ibuprofent(a zarandokok hu baratja). Meg kb 12 van hatra. Aztan megyunk is tovabb. Az utolso 7 km-en lehet roviditeni kb 2.5 felet, en erre szavazok, a peregrina a hecc kedveert a masik utat valasztja. Beerek Santiagoba, a kulvaros teljesen atlagos europai nagyvaros, a lenyeg belul van. Most mar erzem a kimerultseget. Marylin elteved, amig beszelunk en is kicsit, de hamar visszatalalok es megerkezem a terre egyedul. Mar elotte bo szaz meterrel atjar egy emelkedett erzes aztan beerek a terre. Csodalatos a Katedralis (belulrol is). A teren csupa kimerult de nagyon boldog ember. Leterdelek majd lefekszem a kore, hivom Barbit, epp megy otthon a csaladi husvet. Nemsokara utoler o is. Nagy a boldogsag. A ter mellett nem sokkal van az iroda ahol ki lehet valtani a Compostellat, a latinul irt diszoklevelet, amely tanusitja a zarandoklatot. Mikor megkapom, finoman kicsordul a konnyem. Meg nem hiszem igazan el. Miutan vegeztunk, feladok egy kepeslapot Rozinak (jo esellyel en elobb erek haza, mint a lap). Talalkozunk a ket cseh baratunkkal, Kate-tel es Jirivel, egyutt ebedelunk es veszunk ki szallast. Oket meg A Portelban ismertuk meg. Ebed utan a tobbiek elmennek egy Supermercadoba, en maradok pihenni. Aztan egy kis varosnezes es potlom az elmaradt Caipirinha kostolast. 

 

10 nap telt el azota, hogy elindultam es micsoda tiz nap volt. Azt hiszem ezek az elmenyek orokre megmaradnak. Mostmar csak a jutalom jatek van hatra, meg elmegyek Fisterraba(busszal), majd visszajovok SdC-be es utana Portonak is szanok egy napot mielott hazamennek. 

 

Porto-Santiago de Compostela, 10 nap, 260km (tenyleges 287-re jon ki, de kiszamolja)

A bejegyzés trackback címe:

https://setalnimentem.blog.hu/api/trackback/id/tr3618099584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása